tisdag, oktober 30, 2007

Relax-hörnan under utformning....

Har nu gjort ett "första utkast" på min omtalade hörna. Självaste möblemanget är iaf klart, sen om det kommer att stå som det står nu eller inte det vet ingen i nuläget. Jag är nöjd att jag har kommit så här långt iaf *S*

Struten och det vackra hänget på duken har jag köpt av Dorthe som har bloggen "En doft av Danmark". Så fina saker tillverkar hon :)





Jag rotade i min brudkista igår kväll och hittade mina gamla skomakarlampor med mina egenvirkade lampdukar till. En av dom ska jag sätta upp över bordet.

Till sist, men absolut inte minst...
Detta hjärta har min 8-årige prins suttit och knåpat med idag. Jag satt vid symaskinen med mitt och han satt med nål och tråd och sydde detta av en gammal kökshandduk :) Jag hjälpte honom att sy ihop öppningen efter han hade fyllt hjärtat och sen satte jag första stygnen vid knappen. Annars har han ritat, klippt, sytt å fixat själv. Han ska skicka det till mormor... Min gissning är att hon kommer att bli rätt så glad över det paketet...





Ha den bästa dagen, kära bloggvänner!

söndag, oktober 28, 2007

Nöjda???!!?

För att slippa tjat från griniga fjäderfän som Fru Uggla & Fru Örn så kommer här två nya bilder:


Nånting mindre vackert & nånting mycket vackert :)

Blomman "Pannkakor i skyn" trivs inte så värst bra hemma hos oss.... *moahahaha* Milt sagt *S*
Hunden "Manneeeeeeen" däremot trivs alldeles üpperligt :)

I och med detta så hoppas jag att få lite pis änd kvaijet... *knycker på nacken*

onsdag, oktober 24, 2007

Some serious piffing to do...

Många vet nog hur det är och går till när man väl har fått nåt in i skallen... Det ska hända NU! Så funkar jag också, till viss del. En tanke, jag sätter igång och ..... Sen så går luften ur mig. Jag blir därmed högst irriterad på mig själv. Många gånger så kan jag ju också tycka att det är makens fel att luften går ur m i g (den stackaren är däremot helt oförstående hur han drogs in i det hela) , det är ju så bekvämt att ibland ha honom att skylla på.
I alla fulla fall så har jag gått och funderat på att bära upp matsalsbordet, som vi har i ena delen av vardagsrummet, på vinden. I söndags på eftermiddagen så bestämde jag mig för att bordet skulle väck! I stället skulle nån typ av myshörna inrättas där. Härligt! Sagt och gjort, bordet bort. Det stod ju bara där med sin fina linneduk och fick agera vikhörna för tvättade kläder. Ofta även garderob... *suckar högt & ljudligt* Ibland hade bordet tur och fick stolt hysa glada matgäster :) Så nu tänker jag underhålla Er med "före & efter-bilder" :)

Före (avskalat bord, redo för förpassning):




Efter:

Myyyyyysig hörna, va!?!? *fnissar måttligt* Nu måste jag ta och hugga mig själv i stora kragen och fixa till detta!!! Annars kommer det att vara denna kala fläck till golv där fram till ungarna flyttar hemifrån om typ 12, 5 år... Då, i samma veva som lugnet infinner sig här och syskonbråken klingat av så kommer vi att sälja huset och flytta till något mindre och bekvämare. Då kommer vi att konstatera att det var ju bra att vi inte inredde någon liten myyyyshörna där i vardagsrummet för 12,5 år sedan, för då hade vi bara haft ännu mer möbler (typ en hel fåtölj & ett litet pelarbord) att magasinera på Shurgard till ungarna börjar tycka att det är hippt med morsans och farsans unkna gamla grejer...
Nä, det är bara att sätta fart på påkarna och försöka förhindra det jag ser i framtiden.
Jag börjar med att plocka ner lampan som hänger kvar över det förpassade bordet.


Vad det är som ligger på golvet??? Stationsklockan som jag inhandlade för en vecka sedan och som fortfarande väntar på att få komma upp på väggen i köket... Måste fråga maken varför det dröjer så.

Tillägg: Bordet slapp vinden, det har fått ett nytt hem i stället :)

Tillägg 2: Kl. 23.29 den 26 oktober 2007 så hänger lampan ff kvar över det icke existerande bordet... Det är nästan så man får fartvindstårar i ögonen...

lördag, oktober 20, 2007

Syskonkärlek..?

Alltså... Vad är det som finns inbyggt i mina söner, dessa bröder, som gör att dom bråkar ta mig sjuttsingen nästan jämt!?!? Värre retstickor har nog ingen skådat på norra sidan av vårt klot *suck*... Man hör näbbiga röster bjäbba däruppe och så varvas det med lite rop ner för ett försök från endera sidan att få stöd hos modern. Säg att ni har det så här också, Ni som har söta ungar... Iaf ibland!? Då och då?!
Ibland finns tålamod i massor, men för det mesta så tryter det efter en stund och jag blir en skrikig moder...en stund.... Tur att dom är världens goaste ungar annars, bara inte bredvid varandra *S*

Tre matcher idag för storebror. Två vinster och en oavgjord, så det är han ju nöjd med :)

Var iväg och shoppade lite med grabbarna här på sena eftermiddagen. Medans jag gick in och kollade lite heminredning så knatade dom iväg in på ICA och handlade varsin läsk. När vi sedan möttes upp och hade gått en bit så började dom fråga varandra var drickorna var... Dom hade snällt betalat och sedan traskat därifrån utan att ta burkarna med sig... Miss i kommunikationen, båda trodde att den andre skulle ta dom ;) Så kan det gå men naturligtvis hade kassörskan sparat dom bakom kassan :) Slutet gott, allting gott!

Nåt helt annat...För dom som undrar så står byrån kvar i garaget, ej färdigmålad. Tappade ju gnistan när jag väl bestämde mig för att den inte ska in i hallen igen *S*

Jag vill önska Er alla en mysig kväll!

måndag, oktober 15, 2007

Inbiten glad Läkerol-nörd!

Jag har hittat en ny favorit bland tablettaskarna :) Har varit Läkerol-beroende periodvis i mitt liv och igår så hittade jag en ny lite läckerbit *S*
Tillåt mig presentera "Wrigley's Extra Pastilles" i smaken Licorice Lime:



Så jag överger Läkerol för tillfället :)

Kan också meddela att grinkärringen har gett sig av och tillbaka är den lugna, glada, harmoniska och relativt trevliga Flisan. Så nu kan omgivningen läs: familjen pusta ut i några veckor... Ni må tro att det fläktar friskt här hemma av alla djupa utpustningar! Moahhaahahahhhaaa!
Och i kylskåpet där står tre paket mjölk, alla med energigivar-texten på baksidan. Så nu kan jag inte skylla eventuella "Beppedocksmungipor" på avsaknaden av den texten heller :)



söndag, oktober 14, 2007

Surkärring!

Jepp, that's me! Är en liten aningens pms:ig, så Ni får ursäkta mig...

Så var denna helgen till ända. Den tjuvstartade lite i fredags eftersom jag hade tagit ledigt då och eftersom jag ändå inte hade något speciellt inplanerat så hoppade jag in i bilen och åkte till Malmköpingstrakten. Dagen spenderas i både Katrineholm och Malmköping. Ämnet för dagen var för ovanlighetens skull... shopping. Lite smågrejer blev inhandlade, lite foton kanske kommer vad tiden lider :)
Vi käkade lunch i Katrineholm på ett kinahak som jag icke bemödade mig att memorera namnet på. Inget vidare med andra ord. Men buken blev relativt fylld och syftet: att bli mätt uppfylldes.


Men herregud vad det blåste snålt den dagen!! Det är nästan så att jag fryser fortfarande...
Med tanke på att jag låter mest sur och vresig nu, så tänkte jag bara säga att vi hade som vanligt en väldigt trevlig dag. Trots kalla vindar och mindre bra restauranger ;)

När jag körde hemåt igen så stod solen lågt, på väg att gå ner och alla vackra höstfärger i naturen glödde vilt! Jag körde in på parkeringsfickor ett par gånger för att ta kort, men det blidde inget bra... Till slut stannade jag halvvägs hem och fotograferade solnedgången....


Resten av helgen har använts till IKEA-besök på jakt efter en fåtölj, början till ommöblering i vardagsrummet (eftersom det står "början" så kan Ni förstå att det ser lite high- chaparalligt ut där just nu...) lördagsmys och avslutningsvis heldagsaktiviteter för båda grabbarna.

Blev lite mer sur nyss eftersom jag tidigare i veckan läste på baksidan av mjölkpaketet en text om energigivare bland oss och hade tänkt att jag skulle blogga om den... Men nu finns den inte på nåt av våra paket som huserar i kylskåpet. Så lite behövs det för att jag ska muttra ihop idag...

I morgon är det en ny dag :) Då kommer jag att vara gladare, det bestämmer jag mig för, här och nu!
Jag hoppas att ni har haft en bra helg med mycket positiv energi!

onsdag, oktober 10, 2007

Alldeles vardagligt...

I dag har det, som oftast, varit en fullkomligt normal dag, både skratt och lite mindre skratt *S*
Vissa saker har gjort att mina mungipor ledigt har sökt sig upp mot tinningarnas håll :)
T ex:

* Jag fick ett samtal från en god vän och lyckades osedvanligt bra med att ge henne stöd, råd & peppning i den frågan som hon eftersökte just dessa tre saker ;) Nåja... Vi fick oss båda ett befriande skratt som iaf gjorde min fortsatta eftermiddag på jobbet till en dans *S*

* Jag hade beställt mera doftljus och sex väldoftande tvålar och fick dom i dag...


Teljusen i doften "Sunkissed Cotton" och tvålarna i olika dofter bl a "jordgubb/rabarber"...


Efter jobbet har det handlat om handbollsträning för båda grabbarna...


Och tjafs om läxorna med stora grabben...

Som sagt... En pretty normal onsdag, men lika fullt just en onsdag :)

Ha en bra kväll och en ännu bättre morgondag!

Kul att just Du tittade in här "hos mig" :)


"A friend is like a good bra...

Hard to find, supportive, comfortable.

Always lifts you up, never lets you down or leave you hanging.

And is always close to your heart!!!"

lördag, oktober 06, 2007

Finnes: Lättlärd 8-åring

Har suttit och pysslat med lite decoupage i kväll och när jag nu skulle ta ett par foton så sa min 8-åring: "Du behöver inte, jag har tagit kort på allt möjligt redan!" Kollade så i kameran och fann helt riktigt en massa foton tagna av honom. Och pojken har öga och sinne för vad mamma skulle tänkas vilja ha fotat *S* Han hade tagit på diverse ljuslyktor, blommor och...ja, helt enkelt inredningsbilder :)
T ex denna på ljusfatet på vardagsrumsbordet:


Detta är vad jag har pysslat med i kväll, en minikista som skulle få lite färg och bli ett tillhåll för mina halsband m.m:
Färdig, vitmålad med lite patinering och en dekoration från en "murgröne-servett". Med på bilden är även lilla söta kungakronan som jag köpte på Smultrongården tidigare i veckan:


Till sist ett enkelt och gott middagstips, nämligen det maken hade tillagat i kväll:



Kycklingfiléer, tjockt skivad potatis, tomatskivor, lite olja & goda kryddor och in i ugnen. Allt-i-ett. Enkelt och gott!

Ha en trevlig fortsättning på helgen!

Å en bra start på den nya veckan ;)

fredag, oktober 05, 2007

Så var det fredag igen...


... och det är ju en skön dag :)

Bilden visar en av sakerna jag köpte hos Katarina/Lilla Ugglebo tidigare i veckan. En vacker ljuspåse som hon själv har sytt. Blir så himla fint ljussken :) Denna blev en present till en jobbarkompis som slutade idag, så jag skulle ju ha köpt någon mer till mig själv... Får ta och lägga in en beställning tror jag.


Med denna bild önskar jag Er en härlig fredagkväll och en dito helg! Själv ska jag på handboll snart, vad ska Ni ta Er för?

torsdag, oktober 04, 2007

Vrickad eller inte?

Alltså, detta måste jag bara skriva för att det händer så konstiga (läs helpuckade) saker i min hjärna!
Så länge jag kan minnas eller iaf sedan jag var i 20-årsåldern, så har jag ibland fått ord som fastnat i skallen och bara liksom malt runt, runt, runt i dagar. Ibland veckor... Ett ex på ett sådant ord som jag hade förbaskat svårt att bli av med är: bilateralt. Jag läste det någonstans, förmodligen på en liten oskyldig ögondroppsflaska och pang så satt det fast! Det är inte så att ordet poppar upp lite då å då utan när det är som värst då upprepas det oavbrutet inne i hjärnan: bilateraltbilateraltbilateralt och så vidare. Sjukt,va!? Snälla, säg att det är någon annan som håller på så här också *ber för brinnande livet*.
Det som jag då skulle plita ner om idag, var att jag har haft en dialog med en skånsk kille och jag har svarat på skånska. Per telefon? Nä. Öga mot öga? Nope. Inne i min knäppa hjärna! Han började oskyldigt att med att ställa frågan: "Varför bloggar Du?" (Glöm ej att läsa med skånsk dialekt) Varpå jag svarar väldigt mesigt på perfekt skånska: "Mja, alltså jag vet inte... Bara för att..." Då blev ju skånska killen inne i min hjärna lite uppretad. " Vadå, mjaaa? Du vet väl va fan Du bloggar för!? Säg nu!"
Vid det här laget så började jag känna mig lite lätt besvärad där inne i huvudet och försökte komma ifrån, men han envisades vidare. Och jag började fundera "Vem fan är han? Vad vill han?" Han följde efter mig in i sovrummet och till slut så skrek han åt mig att "Gå för fan och skriv om det har samtalet på din jävla blogg då!" (vi använde många svordomar)
Och här sitter jag nu snällt och skriver detta, med risk för det snart knackar på dörren och jag blir inhämtad för utredning. Hoppas ff på att någon ska glatt skriva en kommentar om att man känner igen sig preciiiis....

Pst! Jag är fullt normal, bara lite småtokig så där *blink blink*

onsdag, oktober 03, 2007

Med blixtrande huvudvärk...

... men ändå vi gott mod (hurtfriskt som f-n) måste jag få delge Er min onsdag. Bara lite så där i korthet...
Onsdagen började som de allra flesta onsdagar, klockan ringde, jag masade mig upp, satte på kaffe och väckte sedan grabbarna. So far, inte speciellt häpnadsväckande eller hur!? Samma gamla tjatiga stämma som hördes här hemma... "Kliv upp nu! Nuu! Kom igen, ät frukost nu! Nuu! Sätt fart med kläderna nu! Nuuuuu!" Och så vidare... Ni vet...
Well, så småningom så blev ju huset tomt och jag började bli färdig för avresa :)
Mötte upp Örnis en bit efter E18 och tillsammans brummade vi iväg till Ugglis.
Ett besök planerat av Örnen, som jag helt sonika glatt hängde med på. Oannonserat.
För att göra detta inlägg hyggligt kort:
Tack Ugglis och Örnen för en helt crazy och skön och trevlig och rolig dag!! Tack Ugglis för god lunch och vilket härligt hus Ni har! En helmysig butik! Det var speciellt roligt att få se barnens fina överkast "live" ;)
Tack Örnen för galet resesällskap...Oh, my... *skakar på huvudet*

Tafatt som man är så blev det inga bilder tagna. Kanske det läggs upp nåt på Lantluft.
Mitt huvud vill nu att jag lägger mig ner...


Tillägg: Så fort jag får klart den förbenade byrån så skall jag visa vad jag inhandlade hos Lilla Ugglebo och Smultrongården.