torsdag, december 27, 2007

Jag är glad över....



... mitt eftersökta fat som jag fick i julklapp av min kära make :)
Så länge får de frukter som fanns hemma vila på dom fina våningarna... Tillsammans med några After Eight *S*

onsdag, december 26, 2007

Alternativ julmat...

... det är vad jag har ägnat mig åt att äta...

Hoppas att Ni alla har haft en riktigt härlig julhelg! Här blev julen härlig, men en aningens annorlunda...

Kära Skatfrun har varit orolig över att jag ska ha ätit alldeles för mycket och med anledning av detta ska jag visa vad som stod på menyn för mig på juldagen:

Ser smarrigt ut, va?! *S*

Och idag, annandag jul, så har jag festat loss, som sig bör, på:


Jepp, juldagen tillbringades med att göra fåror i golvet till å från toaletten. Om man säger så här... Jag är numera en j*vel på att pricka rätt med kräk-kaskader även så långt som från dörröppningen till toastolen *blink blink* Nu går det lite att se det från den komiska sidan. Det gjorde jag inte igår, kan jag lova.
En sak är säker... "Leilas Smörkola" vill jag aldrig mera höra talas om!

Nu är det bara att ta nya tag och se fram emot det nya året :) Jag tror och hoppas att det kommer att bli ett bra år!

söndag, december 23, 2007

Fjärde advent

Da'n före doppareda'n!
Smörkola-guckan står och kokar på spisen, skinkan är klar och provsmakad. Det luktar jul i huset :)

Idag har jag varit på Steninge Slotts julmarknad. Ganska stort och ganska mycket fina julsaker, hantverk och mat. Fabriksförsäljning av glas och porslin. Hittade jättefina vinglas som jag måste åka tillbaka och köpa. Ni vet... Beslutsångesten tar tag i en och så åker man därifrån tomhänt och ångrar sig i samma sekund.
En gammal vagn fylld med granris och ljusslingor stod utanför:
















Nu återstår bara för mig att önska Er alla en underbart härlig jul med gott sällskap, god mat glada skratt och mycket slappande!!!
God Jul!
Hyvää Joulua! Glaedelig Jul! Merry Christmas!
Joyeux Noël! Vrolijk Kerstfeest! Fröhliche Weihnachten!
Buon Natale!

tisdag, december 18, 2007

Pepparkaksbak & fastfrusna växelspakar...


















Så har tredje advent kommit och gått. Jag säger som alla andra, vad fort det går! Snart är det julafton. Tänk att man aldrig lär sig att man icke har hur mycket tid som helst på sig. Vad det än må gälla.


I söndags bakade kära maken & 8-åringen pepparkakor. Igår bakade 8-åringen & jag pepparkakor. 12-åringen hann med sista utbaket efter sin träning. Så nu är det bara att vräka i sig, hamstra toapapper och vänta på att bli snäll(are).



Vad är det med mig och bilar?!?
Alltså, jag har varit en exemplarisk bilförare i 20 år. Men vissa knäppa saker har jag allt haft för mig. Som tur är så har dessa saker oftast skett när jag har varit stillastående.
Nu i morse... Skulle skjutsa grabbzen till deras respektive skola. Till saken hör att vi har en bil med manuell växellåda och en automat.
I morse då... Ute i sista stund, förstås, skrapar rutorna, hojtar in grabbz i bilen och ska lägga in backen. Nähä, si det går inte. Växelspaken är som fastgjuten. Trampar ännu hårdare på kopplingen och provar med att lägga in ettan. Nähä, si det går inte heller. Börjar muttra lite olämpliga ord, stressad över att 12-åringen har långt till skolan, 8-åringen kan traska. 12-åringen frågar lite försiktigt:
"Har den frusit fast??" Jag väser fram att "det verkar så, faaaaaaan"...
Trampar ur kopplingen igen och testar en sista gång och samtidigt kommer jag på att jag sitter och trampar ner bromsen i vild panik... *suck*
Som de flesta vet så går det betydligt lättare att växla med manuell om det faktsikt är kopplingen man trampar på när man ska lägga i en växel...
Trampar så ner kopplingen i stället & backen ramlar i så fint så... Vilket stressat pucko man kan vara...



Måste bara passa på att berätta om en annan gång för ett antal år sedan när jag skulle och lämna någon av grabbzen på dagis.
Parkerade på dagisparkeringen, som har ett ganska djupt dike framför sig.
Stänger av bilen och tar av mig bältet när bilen helt plötsligt börjar rulla framåt! Paniiiik! Jag stampar ner bromsen, bilen fortsätter rulla sakta. Nu får jag riktig panik och greppar hårt i ratten och trampar ner bromsen med all kraft jag har i kroppen, halvliggandes för att få riktigt kräm i benet. Inget händer!
DÅ inser jag att det är bilen bredvid som backar, inte jag som rullar framåt..... Gelévarm i armar & ben så var det bara att försöka se cool ut och snyggt traska in och lämna sonen.


Nu ska jag sätta mig och skriva en väldig organiserad lista över vad som ska ske idag. Julklappar ska inhandlas, kanske lite som ska städas och sedan lite förberedelser inför ett möte i kväll.

Jag har inte struntat i alla Er trots uteblivna kommentarer, men jag springer allt in och läser hos Er :) Det är så mysigt att se allas små och stora förberedelser inför julen :)

Kram!

torsdag, december 13, 2007

The grabbz har klätt granen...




















... allt enligt våra traditioner till Lucia :)
Finjusteringar av glitter och så sker efter att dom somnat sött på sina kuddar....
Och om det är någon Saida där ute, så kan Du väl tala om vart julgransmattan gömmer sig. Den är putz väck...


Hoppas att Ni alla har haft en fin dag, denna Lucia!

tisdag, december 11, 2007

Önskelistor

8-åringen har ju sedan ett tag tillbaka sin önskelista ganska välfylld. Snabbt räknat så har han där plitat ner.... 18 grejer. Två har han i efterhand strukit över. Han kom på att han redan har dessa saker *S*

Å så käraste 12-åringen då... Han har också börjat skriva sin önskelista. Beklagade sig först att det är "så himla svårt nu när man inte vill ha leksaker längre". Alltså... 8-åringen - 18 grejer på listan. 12-åringen- en..! Än så länge. Måste elda på honom lite (alltså, inte bokstavligen fjutta på honom) så att han tänker till lite å plitar ner nåt skojsigt. För i min hjärna står det precis lika still. Men jag tycker som så, att han är ju ett antal år yngre än sin kära moder, så lite kan man välan begära av honom ;)

I år ska jag skriva önskelista. Det var väl i runda slängar en tio-tolv år sedan man sist skrev en sådan. När jag var runt femton höstar eller nåt. Vad jag ska önska mig? Det får vi se. Det är ju så himla svårt nu när man inte vill ha leksaker längre.





Kram!

söndag, december 09, 2007

Nu ni!

Förra veckan så var det ju ganska så full fart på mig *S* Ja, alltså vid bakbordet. På onsdagen bar det så av till Dubbelörnen för avlämning av diverse kakor och lite kvällsumgänge innan det på torsdagen var dax att återigen ta en tripp till Uggletrakter :) Denna gången skulle vi dessutom få den stora äran att besöka Skattkammarfrun och beskåda hennes fina hantverk och butik alldeles lajv lixom :)

Men hemma hos Dubbelörnen så var det som lilla julafton när väl bakverken var uppackade och gömda i frysen *S* Bilder följer här nedan, jag ska guida Er :)

Skattkammarfrun tog emot med kaffebrickan dukad och smarrigt fikabröd som vi avnjöt i hennes mysiga butik, bland hennes tomtar å snögubbar å änglar å en massa annat fint!
Hennes öppningsfras när vi anlände och hon klev ut på gården: "Är det Ni? Eller?" Vi tog en snabb titt på oss själva och konstaterade att jo, det var vi *ler*.
En mycket go' och glad och varm tjej!

Efter lite inköp, härliga skratt och en trevlig stund så gick färden vidare till, sedan tidigare besök, kända trakter :)
Vi anlände som sig bör på högljutt vis, så att Uggledamen inte skulle missa att vi var på ingång *blink blink*
Vi var iaf glada över att återigen få besöka henne, om det var ömsesidigt törs jag inte uttala mig om *moahahaha* Även här en härlig stund med tid i butiken, inköp och denna gången blev vi bjudna på lördagslunch på självaste torsdagen! Det Ni! :)

Så småningom styrde vi kosan hemåt, nöjda både i shoppingtarm och vänskapstarm :) Hem kom vi till slut, fast jag måste erkänna att jag ett tag trodde att vi skulle åka in i finkan hos Eskilstuna-polisen för förargelseväckande kör-beteende... En helt annan historia... *suck*

Hoppas att Ni har haft en skön andra advent :)

Hjärtat i blomman köpte jag hos Skattkammarfrun:


Detta skåp fick jag av Dubbelörnen för att jag hade bakat!!! Jag är så glad!! Örnkvinnan visste att jag hade en tom vägg i hallen som jag letat efter nåt dylikt till :) Nu ska det målas om och så ska det få pryda hallen *glad*:


Detta är egentligen en kakburk, men jag gjorde om den till en liten "jultittburk" :) Tack snälla Uggledamen för denna fina present!!:


En till sak som Örnen visste att jag letat efter är snygga ljusstakar till mina votivljus... Den snälla människan gav mig dessa och den urgoa' snögubben som sitter bredvid köpte jag hos Skattkammarfrun:


Detta fina hjärta är även det inköpt hos Skattkammarfrun (på väggen bakom ska skåpet hänga):


Jag längtar tills jag får den stora äran att åter träffa dessa underbara tjejer!
Kram på Er!

Pssst! Om Ni klickar upp dom mörka bilderna så ser Ni t ex skåpet ordentligt....

Ja' a' då, jag vet....


... att det numera är andra advent *S*


Är lite bissi rajt nao, men har lovat mig själv att försöka åstadkomma ett nytt inlägg med bilder från Karl-Johansgårds-, Ugglebo- och Skattkammarbesöket förra veckan :) Bättre sent än aldrig... Eller nåt sånt...
Och jag har även lovat mig själv att kika in hos Er alla som har varit här och läst och som vanligt lämnat så najsiga kommentarer!! Det är skoj :)


söndag, december 02, 2007

Första advent, första ljuset




Så är snart första advent till ända... Bara tre to go...

I min adventsstake syns en liten ursöt tomte som Skattkammarfrun har gjort, en liten present :) Där syns även ett av de röda, jättefina hjärtan som jag köpte hos Ugglis häromdagen :)

När jag känner mig helt på banan igen så kommer ett inlägg med fler bilder på allt fint som följde med mig hem från dessa sköna tjejer :) Och andra fina saker som jag fick ;)

Nu ska jag återigen inta helgens standardposition dvs. läge horisontellt.


I morgon är det måndag, så jag passar på att önska Er alla en bra start på den nya decemberveckan :)



Psst! Måste bara berätta att vi har nyss vänt upp och ner på halva huset på jakt efter en fjärrkontroll... Ni vet... Ibland är dom bara borta... Denna gången återfanns den i skafferiet.

Krax, fräs, ömk....

...här är jag, inte avtuppad av chocken efter julbocksmyrslokar mm! Simmar däremot omkring i ett hav av näsdukar, låg helt utslagen hela gårdagen så när som på en förflyttning från sängen till soffan framåt kvällen... Jag tror att jag gjorde något tafatt försök till bloggrunda också...

Återkommer förhoppningsvis snart med ett nytt inlägg och med ett adventsfixat hus... *greppar näsduken & börjar lamt gräva i kartongerna*

Jag önskar Er alla en härlig 1:a advent med mycket mys och gott fika :)