fredag, februari 29, 2008

Trevlig helg!

Med ett litet inlägg vill jag önska Er alla en trevlig helg! Hoppas att Ni alla får en gnutta sol på Er :)

Nu är fredagen snart till ända... Inte blev nåt "Så ska det låta" eller "Let's Dance" i kväll. Eller jo, lite, men bara så där halvhjärtat. Vi åt seeeeen middag och kunde skönja "Så ska det låta" där i bakgrunden och sen slog vi över och såg några virvla runt i dansens värld innan det var dags för omröstning.

Älskade 12-åringen kom hem där runt sista danserna, efter att ha förlustat sig i simhallen och han utmanade då sin kära familj i "Guitar Hero". Bring it on, bä-be, sa undertecknad då och här sitter jag nu med vinnartiaran glänsande på skulten! Tänka sig att han så självsäkert trodde att modern skulle torska mot honom *S* Men jag måste beundra hans mod och kaxighet *moahahahaha*

I morgon, ja hela helgen blir det handboll för hela pengen :) Lite hållna tummar vore på sin plats och jag har laddat upp med välgörande halstabletter eftersom jag ... eh.... så lätt blir... eh...torr i halsen av sporthallarnas luft... *harkel harkel*

Som sagt....
Trevlig helg önskar jag Er!!!

torsdag, februari 28, 2008

Singel eller inte??

Ja, det har då iaf älskade 8-åringen redan klart för sig :)
När jag pratade med en kompis om älskade 12-åringen och hans kompisars förehavanden så ställde sig 8-åringen med händerna i midjan och deklarerade bestämt att han skulle minsann vara singel! Och vad är det att vara singel då, undrade jag?
"Jo, då bor man ensam i ett stoooort hus med pingisbord, biljardbord, platt-tv och det kommer inte hem någon tjej som står och tjatar!"
Oh my god!

Det är härligt med sportlov! Nu ska jag visserligen jobba igen i morgon, men det är mysigt med huset fullt av killarnas kompisar både dag och natt :)

I morgon är det fredag igen och då blir det som oftast nedvarvning efter arbetsveckan med mys framför tv:n. "Så ska det låta" börjar väl i morgon, det gillar jag :)

Kram!

onsdag, februari 27, 2008

Blandad kompott!

Skatan undrade om jag hade typ fastnat på IKEA... Nu skulle man ju lätt kunna tro det, men så var faktiskt inte fallet *S*
Jag tänkte börja detta inlägg med att visa de flesta av mina inköp vid vårt besök hos Katarina (Lilla Ugglebo) och Kicki (Min Skattkammare) förra veckan.

Första bilderna är på den hett eftertraktade ljuslyktan hos Ugglis och en alldeles nyinkommen underbar glasburk på fot:


Ljuslyktan (den är ruggigt snygg, jag är kär i den!!) hänger inte på sin rätta plats ännu, ska upp över min lilla myspyshörna i vardagsrummet :)

Sen så kommer här den superfina blomman på pinne som jag har spanat in hos Kicki,via hennes blogg, nu står den stolt i mitt köksfönster:


Jag ångrar bara att jag inte köpte en hängande blomma också...

Sen går vi över på kategorin "Örngåvor" :) Hon är en fena på att hitta passande gåvor det däringa fjäderfät. Hon prickar alltid prexis rätt, så också i detta fallet:


En helt underbar kakbok! Gamla härliga mormorsrecept, ja hela boken är så fin! Ena författaren har iaf en blogg: Kinnas blogg - mormors mat.

Är sportlovsledig ett par dagar nu och idag har jag och älskade 8-åringen varit in till storstan på
bio. Vi såg "Bee Movie" och sedan gick vi och strosade på stan och hamnade på nåt vis, hrm, på Panduro *S* En halvtimme senare klev både mor och son ut därifrån nöjda. Det var nämligen sportlovspyssel för barnen, så sonen gjorde sig en riktigt fin dörrskylt :)

Så här grått var det i stora staden idag:



Älskade 12-åringen är inte så värstans intresserad av moderns sällskap så här under ledigheten... Tråkigt... Och konstigt... Jag som är så cool... Igår var han och tre kompisar på friarstråt runt om i länet *ler snett* Två hade "dejt" och två hängde på... Vojne, vojne... Hade jag haft osynlighetssprayen tillgänglig hade jag definitivt hängt på igår, det hade ju varit en upplevelse kan jag tänka mig! *flinar*

lördag, februari 23, 2008

Måste bara visa "Örnskåpet"!



Ni kanske kommer ihåg att snälla Dubbelörnen gav mig ett mörkgrönt skåp där runt adventstider. Bara för att jag bakade åt henne :)

Skåpet är numera vitt och hänger i vår hall. Tror att jag ska såga ut "speglarna" på dörrarna och sätta dit nåt läckert tyg i stället. Bestämmer mig sen.


Idag har det rensats febrilt i bl a vår skrubb i hallen. Scheize vad grejer man samlar på hög... Det blev ett rejält lass som kördes till tippen. Nu återstår bara en tripp till IKEA för att köpa lite fler förvaringslådor och lite nya hyllor till hallen. Det tar sig som mordbrännaren sa!

Älskade 8-åringen är på kalas. Det höll på att inte bli något kalas för hans del. Surare 8-åring har nog inte funnits i detta landet idag. Ibland behövs det inte mycket för att det ska bli totalt hjärnsläpp för den lille mannen. Det i kombo med en pms-mamma, ja...Tänk själva!


Well, well...
Nu ska vi dra till IKEA, sen ska vi och fira en kompis som hade födelsedag igår, sen ska jag försöka lägga in bilderna på mina onsdagsinköp!




Ha en najsig kväll!

fredag, februari 22, 2008

Vad kan man hitta i bloggvärlden??!

Jo... Till exempel nya världsgoa' vänner :) Och goa' vänner vill man ju besöka, i alla fulla fall då och då, fast helst väldans ofta!
Nyfunna vänner för mig är bl a Ugglis & Skattkammarfrun. Dubbelörnen och jag bestämde oss för att åter besöka dom tjejerna och deras alldeles förträffliga butiker i onsdags. Besöket utannonserades icke i förväg, utan det var modell överraskning eller oanmält som Ugglis envisades med att kalla det. Själva tyckte vi att det lät så negativt, så det ville ju inte vi höra talas om *S*

Dagen gick alldeles fört fort, så är det ju tyvärr när man har skojigt! Sen att Ugglis kanske blev helt utmattad, var ju inte riktigt meningen ;)

Örnen hade snott ihop en delikat pastasallad och jag hade bakat en kaka.

Kaffet avnjöts framför brasan och med detta fina i blickfånget:



Lite fint inne i Ugglis butik, Lilla Ugglebo:



En alldeles för kort sväng hann vi med hos Skattkammarfrun och hennes butik:



Men där i "Min Skattkammare" så fick jag med mig det jag siktat in mig på i hennes blogg och så även från "Lilla Ugglebo" *nöjd*
Bilder på mina inköp kommer i nästa inlägg. Förhoppningsvis så dröjer det inte en vecka tills dess...

Tack alla tre tjejer för en lovely dag, fylld med energigivande skratt!

Psst! Om Ni någon gång, någonstans hör någon sjunga "Idag gick jag in på ett café och ville ha en muffins. Utan russin å utan choklad en vanlig jävla muffins! Hade dom det, nej för dom hade bara mackor med pastej....", då kan det vara Flisan och Örnen som är på intågande.... ;)


Nu hoppas jag att jag hinner ta en ordentlig bloggrunda i kväll för att kolla in alla nya inlägg :)
Kramar!

fredag, februari 15, 2008

"Snääällaaaaa mamma & pappa...."



Fast först... Visst kan man lätt konstatera att man bara blir happy av ett gäng tulpaner!! Jag behöver min tulpanbukett att vila ögonen på nu när det är ett sånt, på ren svenska, skitväder där ute. Vad hände? Visst, det har varit snålblåst och därmed svinkallt idag, men varför denna vinande snöyra när jag åkte hem från jobbet för ett tag sedan? Känns bara onödigt.

Tillbaka till "Snääälla mamma & pappa!"...
Dom senaste dagarna har älskade 8-åringen tjatat om fiskar. Japp, fiskar som simmar omkring i ett begränsat utrymme av vatten inne hos oss. Vi hade ett gäng för ett antal år sedan, men dom små firrarna finns inte mer. Dom råkade lite illa ut under vår semestervecka i Norge en sommar. Vill inte gå in på detaljer, men jag kan väl säga som så att det däringa långtidsfodret och tillsyn av grannar inte riktigt funkade som det skulle den gången.

Nåväl... Häromdagen så var kära maken och älskade 8-åringen upp på vinden och botaniserade. Där fick sonen syn på det undangömda akvariet. Dumt. Vi har inte sagt ja. Men vi har inte heller sagt nej. Jag tycker inte att vi har någonstans att ha det. Det är inte stort, men ändock.
Sonen vill ha det uppe i sitt rum. Känns inte lämpligt. Hans nästa förslag var att ha det här i arbetsrummet bredvid datorn. Njae. Diskussionen lär fortsätta med förnyad kraft vilken dag, timme, minut som helst. Rapport kommer att avläggas.

I morgon kommer älskade 12-åringen hem från Sälen. Ska bli mysigt att få hem honom. Den lilla stunden man hinner se honom innan han drar till kompisarna. Det gäller att värdesätta varje sekund. Han påstår i alla fall att han är näst intill proffs på att åka numera.

På kvällens agenda står det: handboll, god mat (men vad???) och Let's Dance.

Ha en skön fredagkväll vad Ni än ska göra!

torsdag, februari 14, 2008

Alla Hjärtans Dag


Jag önskar Er alla en lite mysigare dag, krama varandra lite extra!


Jag ska SMS:a HJÄRTA igen till 72900 för att skänka pengar till hjärt-lungfonden. Bl a Dubbelörnen har skrivit om Hjärtebarnsmånaden.


Nu ska jag gå och fråga kära maken om han vill "be my Valentine". Fast det är han väl redan.... F-n ta han om han säger nej eller överhuvudtaget ser det minsta lilla tveksam ut.

tisdag, februari 12, 2008

Något nytt under vardagssolen?!

Njae... Inget världsomvälvande inte *S*

Helgen som gick ägnades åt följande saker:

* Handboll lite drygt halva lördagen. Två matcher med hundra timmar mellan, alltså skitkass planering...
* Lite shopping efter handbollen.
* Matlagning x flera...
På lördagen när vi väl kom hem så ställde vi oss och lagade köttfärssås för ett halvt kompani, trillade och stekte köttbullar på drygt ett kilo köttfärs, gjorde en köttgryta och så även mormorkycklingen. Dom tre förstnämnda rätterna tjofsades ner i burkar för vidare transport till Sälen på söndagen. Kycklingen åt vi till middag med våra gäster som kom för att umgås och se på Melodifestivalen. Jag var väl inte den alertaste att umgås med den kvällen, ungefär lika kvittrig som en halvdöd tofsvipa...
* Packning av älskade 12-åringens grejer inför hans avfärd till Sälen på söndagen.
* Upp i ottan på söndag, bakade limpor och så vinkade vi av tidigare nämnd son.

Resten av söndagen.... Well.... En sköldpadda skulle ha sett stressad ut i jämförelse med oss... *S*

Limporna blev goda i alla fulla fall :)



Mumsig limpa (inte på listan över nyttiga bröd...)

3 pkt jäst
1 liter 37-gradigt vatten
ca 1 tsk salt
1 pkt farinsocker
3 ägg
ca 2 kg rågsikt

Jäs i bunken i 30 minuter. Forma till 6 limpor och jäs i ca 20 minuter till.
Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.
Degen blir mycket fast, så det är inget bröd som jag skulle göra utan assistent...


Denna webkamera-bild på Lindvallen hämtade jag igår. Dom har fint väder :) Undrar om sonen är med på bilden?! *S*

fredag, februari 08, 2008

Tack Monika!!!




Goa, mysiga Monika, med bloggen "Mitt i min villervalla", har förärat mig denna fina award :)
Klart man blir sprallans glad och varm i hjärtat då!
Nu är det ju säkert så att jag i min tur ska ge bort den till endast tre bloggare... Säger som så många andra... Det går inte! Eller visst går det, allt går med lite vilja, men jag vill ge den till alla på min lista!
Ni sprider "bloglöööööv" på ett eller annat sätt allihopa *S*
Så plocka med Dig denna award "hem" till Dig :)

Trevlig fortsättning på fredagen!

söndag, februari 03, 2008

I vårt, för tillfället, vita vinterland...




Tänk vad det växlar snabbt! Förra inläggets bilder och dessa... Japps, det är tvära kast vill jag lova.
Älskade 8-åringen och hans kompis spände fast mini-skidorna och gick ut och intog jättebacken (!!??!) bakom vårat hus :) Det var vingligt och många fall, men minst lika många glada skratt :)
Dom passade på att göra en snögubbe också, vem vet när det finns tillfälle för det nästa gång?!

Jag hade planerat att åka iväg på antikmässa idag, men si det sket sig. Tappade lusten helt enkelt, det kändes mer lockande att vara hemma med familjen :)

Nu är kära maken och grabbzen på bio och jag har den sena middagen i ugnen. Världens enklaste kycklingrätt, recept kommer här:

Mormors kyckling

5-6 kycklingfiléer - skär i bitar och lägg i ugnsfast form

Rör ihop:
5 dl mellangrädde
1 burk creme fraiche
ca ½ dl soja
vitlök
ca 1 tsk sambal oelek
dragon

Häll detta över kycklingen och in i ugnen i ca en timme. Klyftpotatis eller ris till smakar gott!

I morgon är det ännu en ny vecka.
Ta vara på den, kära bloggvänner!

fredag, februari 01, 2008

Vinden har lugnat sig...

... men igår när det blåste rätt rejält så var det gott & värmande, för våra frusna kroppar, med en het soppa :)



Hela familjen är förtjusta i soppor. Gott och enkelt! Det är en bra kombination det. Just igår så hade jag gjort en rotsaks-och köttfärssoppa. Till det så gjorde älskade 8-åringen varma mackor med ost och oregano på. Räckte bra till den matiga soppan.

Idag har vinden lugnat ner sig här hos oss och solen tittar fram då och då. Till och med dom kala träden blir vackra av några solstrimmor på sig och en blå himmel med vita moln är väl fint... Smaka på ordet "himmelsblå"... "Fett coolt ord", som någon yngre familjemedlem skulle kunna ha uttryckt det.



Tyvärr så bestämde sig väl solen, just i det ögonblick som den såg att jag rusade ut med kameran, för att ta en liten paus. Vad förvånad jag blir. Eller inte. Men Ni förstår säkert vad jag tänkte förmedla med bilderna :)

Fredag. En skön dag för det mesta. Lite slapperi i soffan, lite gott att äta. Bara vara. Nice.

Jag önskar Er en härlig fredag och en lika härlig helg!