fredag, maj 30, 2008

Celebert besök




Vi har den stora äran att vara hundvakt igen, så denna vackra herre är vårt celebra besök i helgen :)
Just nu sitter han och tittar bedjande på mig, tror att han är sugen på att gå ut på tomten och busa med hans älskade bollar!

Paniken kom krypandes...

...igår!
Vår älskade, snart 13-årige, son hade träning på kvällen och när vi skulle åka hem så bestämde sig en del av grabbarna för att stanna kvar en stund och lajja lite boll. Fine, vi hörs sen.
En dryg timme senare så sa jag åt min man att det var dags att åka och hämta honom, telefonen hade han lämnat hemma och det började bli väl sent. Maken drog i väg, ringde efter en stund och sa att ingen var kvar där. Jag började ringa runt till kompisar och alla hade varit hemma länge och sa att sonen hade gått hem när dom gick... Ingenstans fanns han! *panikkänsla*
Det är runt 6-7 km hem och man kan gå antingen genom dalen eller på "stora vägen".
När maken åkte ytterligare en vända för att leta, så ringde min kompis och sa att hon skulle ge sig ut på cykel och leta efter "dalenvägen". En stund senare, nästan två timmar efter vi börjat leta, så kommer han promenerandes in på vår lilla väg! Tack gode Gud!
Han hade trott att vi skulle hämta honom och vi tog för givet att han skulle ringa. Han hade väntat en stund, sen gått runt "byn" till flera kompisar men inte velat ringa på för att låna telefonen då det såg så nersläckt ut hos alla... Till slut så promenerade han hem...

Den fasansfulla känslan under denna tiden, dom horribla tankarna som hann dyka upp, känslan i kroppen... Fy fasen....
Ni må tro att det var en skön syn att se honom komma lojt släntrandes på tonårsvis...

söndag, maj 25, 2008

Skor

Jag kanske har nämnt tidigare att jag är galen i skor. Det är vi nog många som är. Jag har inte mycket till övers för vinterskor, det är sommarskor och sneakers som jag går igång på!
Jag räknade mina sommarskor, på begäran, förra året... Blev faktiskt lite rädd då... *S*

Dessa föll jag för idag:


Så gott!

Nu har jag druckit det godaste kaffet på länge :)
Älskade 8-åringen & jag är ensamma hemma så här på morgonkvisten och vi låg i vår säng och pratade och busade en lång stund. Efter ett tag fick jag order om att ligga kvar och vila tills han ropade på mig ;) Jag hör hur han donar omkring i köket och blir så småningom inledd, blundandes i köket. Där har lille sötnosen kokat kaffe till mamma och dukat fram frukost till oss båda. "Grattis på Mors Dag, mamma!" Mer behövs inte för att värma mitt mammahjärta :)

Idag ska vi ut och fortsätta shoppa inför semestern. Skrev häromdagen att det var fyra veckor kvar, noll koll på läget alltså, för det är bara tre veckor kvar...

I fredags gjorde jag en kort dag på jobbet, gick hem efter lunch. Ensam hemma, alldeles tyst i huset och jag la mig på soffan och läste en tidning. Slumrade naturligtvis till då... Och drömde...

Jag drömde att jag fick besök av Örnis och att jag hade gjort i ordning en liten gåva till henne som jag överlämnade. Hon sätter sig i ena soffan och börjar att öppna paketet.
Lääänge sitter hon och river & sliter i pappret och sen ser jag att hon står på huvudet och gräver i en jääääättestor kartong (hennes gåva var ett litet paket).
När jag kommer fram så ser jag att jag har slagit in en kartong med en massa skrotsaker som egentligen skulle förpassas till tippen och Örnis gräver febrilt för att dölja sin besvikelse över arabinfluerade guldbrickor och små guldiga prydnadssaker (??).
Jag mumlar någon ursäkt och vänder mig om för att gå och hämta hennes riktiga paket och på vägen till köket så plockar jag en massa tomtar som sitter på alla möbler, samtidigt som jag undrar hur i friden dom kom dit helt plötsligt...

*suckar* Örnen... Har jag fått fler tomtar på loftet???



onsdag, maj 21, 2008

Hoppetosse!




8-åringen roar sig :)

Hur smart får man va'??!!!

Tydligen hur ickesmart som helst... Laga mat & sitta vid datorn samtidigt, det vet vi ju alla hur det går...

Får jag lov att bjuda på lite läckert ugnsgrillade grönsaker??!!???
Var inte blyga, ta bara för Er!


*djup suck* Jag behövde inte detta. Inte i dag. Ska uppbringa lite kraft för att åka till affär'n och inhandla nya grinsäjks om en stund. Det skulle/ska bli en smarrig bulgursallad. Så Ni kan ju försöka föreställa Er hur det borde ha sett ut *S*


När kära maken kommer hem så ska jag locka ut honom på en skön kvällpromenad. Det bör inte vara så svårt :) Bara solen håller sig i skinnet och regnet håller sig borta!


Dagen har annars gått åt till att arbeta. Lite småjobbigt där just nu, men allt löser sig på något sätt *försöker se positivt på saken*.

Dessutom är det semester om ca fyra veckor... *längtar*


Nu ska jag åka och handla!


tisdag, maj 20, 2008

Titt-ut!

Gissa vad jag ska göra i kväll?? Inga gissningar? Jag ska på, hör & häpna, möte! nu blev Ni förvånade, va'? *S* Men, men... Det lugnar väl ner sig snart :)

Helgen som var gick åt till en massa shopping, började redan på fredagskvällen med att handla ännu lite mera ljus på ljusparty. Japp, jag är beroende.
Vi har varit riktigt duktiga och suttit och börja planera för semestern och påbörjat shoppingen inför den lite grann. Man måste inte vara ute i sista sekunden för jämnan! Eller hur!?

Fick hämta mitt nya pass i förra veckan. Inte blev det nåt bättre denna gången heller. Satt en bra stund och skrattade åt mig själv innan jag åkte hem igen. Skrämde en vän med mitt passfoto via mail också ;) Det bjuder jag så glatt på *flinar*

Nähä... Nu ska jag och grabbarna hoppa in i bilen och åka till deras träningar innan det är dags för mitt kvällsmöte. Innan dess ska jag också hinna med att hämta ut ett stooort paket som har anlänt idag :)
I kväll hoppas att jag att hinna ta några bilder med min nya kamera och lägga upp här. Min älskade make hade hört mina små antydningar om att jag ville ha en Nikon D40nånting och kom hem med en sådan igår... Tack :)

Si jo läjtär!

Tillägg: Lite testbilder med nya kameran.... Mycket man ska lära sig vad gäller inställningar å så :)
Någon som känner för att komma å plocka liljebaggar? :(





onsdag, maj 14, 2008

Blommor...

...är vackra :)
T ex dessa på vårt päronträd:



Denna tulpan är väl rätt så fin!?


Hinner bara med ett litet snabbt livstecken från mig just nu! Ska iväg på möte, ett av tre kvällsmöten denna vecka... Less....Trött... *suckar*

Kram på Er!

onsdag, maj 07, 2008

Bildkavalkad från tisdagstripp

Örnen & jag var ju på roadtrip i tisdags. Denna gången i Sörmland :)

Ett omväxlande väder, sol & moln & lite kalla vindar. Men lika fullt så var det ju trevligt, trots att min skalle var lite bångstyrig. Lider av migrän då & då :(

Här följer lite bilder från dagen!

Present från Örnen. Spännande!


Strängnäs


Mariefred




Karin Lindström Inredningsbutik i Mariefred. Väldigt trevlig innehavare av en väldigt trevlig butik :)




Underbara Hem i Eskilstuna. Sjukt mycket lyktor...


Tilda & Minou hemma på Karl-Johansgården.


Mitt inköp hos Karin, en oemotståndlig burk med rosenmotiv och så dom fina bordstabletterna som var i Örnens paket. Tack, vännen! Dom är så fina på bordet :)

måndag, maj 05, 2008

Lite pyssel å lite knåp



I kväll har jag och älskade 8-åringen pysslat lite. Ingen utav oss är riktigt färdiga med våra små alster, därför får Ni inget se ännu *S*

Annars har dagen gått åt till att arbeta nåja och sen har jag flängt runt i lite affärer, men sparar shoppingen till i morgon då jag ska ränna runt med Dubbelörnen :)

Maken lagade renskav till middag och så har vi försökt besluta oss för ett datum att boka semesterresan och vi börjar närma oss *garvar* I morgon är vi säkert eniga ;)

Älskade 12-åringen har varit på AIK-match i kväll och kom hem nöjd över att dom vann :)


Kan man bli annat än totalt bedrövad över hur sjuka människor det finns??! Tänker just nu på äcklet i Österrike... *ryser*

Nu ska jag snart gå och sussa, behöver ju alla krafter jag kan uppbringa i morgon ;) Brukar ju gå rätt vilt till när Örnis och jag är ute på tur *S* Ugglis!! Håll Dig nära telefonen hela dagen i morgon, vi kan ju behöva assistans och då är Du our woman!! ;)

söndag, maj 04, 2008

Hederligt kroppsarbete såsom....


...att gräva upp ett antal vinbärsbuskar och krusbärsbuskar modell större, det är icke att förakta! *torkar svetten ur bla pannan*


Gräsmattan behöver verkligen få sig en omgång av någonting för att se lite bättre ut i år...

En rabatt ska göras om totalt...

Ny häck...

Måla huset...

Jag fortsätter inte, blir bara matt(are) då *S*


Ett stort glas iskall cola och sen hopp in i duschen blir det nu.

Maken och 8-åringen ska sätta upp studsmattan, 12-åringen är på golfbanan. Så ser vår söndag ut för tillfället :)


Vad händer/har hänt hos Er denna härliga vårsöndag?

lördag, maj 03, 2008

Den ger en skönare feeling....






...våren alltså :) Hela kroppen skriker " Vilken skööööön feeling"!

Idag har altanen fått sig en omgång av högtrycken. Rent och fint. Nu ska den bara få lite smörj i form av olja också, sen ska mattan under bordet ut och lite annat piff. En skönare feeling.

I morgon ska jag nog sitta där ute och pyssla lite. Har en liten idé som jag ska testa. Dokumenterar och visar om det blir nåt av det.

På tisdag är det dags för magont igen. Av den positiva sorten ;) Längtar.
Tillägg: Ska träffa Örnen och då brukar det bli en del skratt som ger kramp i de få magmuskler som finns.


fredag, maj 02, 2008

Fastnade och gjorde en massa meningslösa...

...tester på blogthings.com *flinar*
Denna får vara med. Bara för att min man är vädur ;)

Vilket stjärntecken är "your true love"?? Mitt blev alltså väduren....


Your True Love Is an Aries




Why you'll love an Aries:

An Aries has the red-hot seduction skills to woo you

Never boring, an Aries will give you the romantic challenge you crave!


Why an Aries will love you:

You have the intensity and energy to go head to head with your Aries...

And the undying passion to keep an Aries coming back for more.

torsdag, maj 01, 2008

Välkommen sköna maj!


1 maj. Visst låter det väl härligt!? Maj är en underbar månad tycker jag :)

Gårdagskvällen var mycket trevlig. Maten blev så god. Röding och regnbåge i ugnen med persilja, dragon, citron, salt, svartpeppar och smör på... Mums!
En tur till brasan och fyrverkerierna, sen hem och prat in på småtimmarna. Vi har varit lite sega idag...

... så det har varit skönt att halvligga i soffan och titta på SM-finalerna i handboll :)

Grattis till Bajens herrar och Skövdes damer!!


Bilderna är från aftonbladet.se