fredag, september 14, 2007

Nostalgitripp

I dag efter jobbet så fick jag för mig att jag skulle plocka fram min gamla "mini-koffert" där jag förvarar gamla dagböcker, brev mm... Tar denna härliga tripp då & då... Lika härligt varje gång och eftersom det nu var länge sedan jag reste "down Memory Lane" så var det extra roligt!
Ur min dagbok från -85/-86... (jag var alltså runt 15-16 år...)


...."1 januari 1985
För det första måste jag säga GOTT NYTT ÅR till hela världen! Idag är det alltså den första dagen på 1985. Det känns bara fint.
Nästa sak jag måste säga är: HAN ÄR VACKER! Det är bara att konstatera det. Med nöje! Det finaste som går på ett par fötter på denna jord. Nu vet alla det. Vilka alla? Ja, inte vet jag!?
Men, usch vad jag svamlar idag.
Jag lyssnar på "Alphavilles" skiva. Jag fick den i julklapp av brorsan. Åxå fick jag en massa andra fina saker bl.a träningsskor, två klockor (armb. & väckar), smink, adidasbyxor, ringar mm.
Jag hoppas att "Grover" är i sporthallen i kväll. Jag får väl se sen om jag hoppas förgäves eller...
Annika ringde för ett tag sedan och undrade om jag skulle till sporthallen i kväll.


Jag har gymnasieskolkatalogen här bredvid mig. I den finns mina gamla kärlekar från 1984. Mattias & Robert V. Men dom var inte så allvarliga. Räckte bara ett par veckor. I botten har det varit "Grover" sedan i somras. Det är lugnt... Annika och Kicki tror att jag får honom. Pö, sa jag då! Jag är för blyg för att våga ta kontakt och tur att han bryr sig om en 15-åring. Livet är ganska grymt!
Jag har lovat att jag ska pussa dom i arslet om jag får honom. Det törs jag lätt lova, för det är ingen risk att jag måste göra det.


Jag undrar hur det blir med K och Annika. På Annika låter det som om dom är halvt om halvt tillsammans. Men det syns inte i så fall. Dom pratar aldrig med varandra. Men, men...
HOWDY PARTNER! Ska uttalas: "Äowdy päotärnär" ....


Hur gick det då? Jorå, Annika fick sin K. Dom höll ihop riktigt länge.
Jag och "Grover" fick aldrig ihop det. Han var sex år äldre än mig, så han tittade väl inte allt för länge åt mitt håll. Jag var nog kär i honom i en herrans massa år...

17 kommentarer:

Lotta sa...

Åh vad härligt med en stund bland minnena! Jag minns själv 1985 som ett härligt år. Såg min man för första gången den sommaren, och den 1/12 blev vi äntligen tillsammans, 14 och 16 år gamla. Och fortfarande är vi lika galna i varandra.

Så 1985 var ett bra år för mig!

Ha en riktigt härlig helg!
Kram
Lotta

Lallis sa...

Men så kul att hitta gamla dagböcker. Det väcker många minnen!
Du och jag är nog ganska så lika i ålder verkar det som, förrseten.:)
Kram Lalls

Anna sa...

Hej! Blir bara glad om du länkar! Jag har lagt in dig på min lista! Kram

Sofia sa...

Hihihi, du får mig att minnas en kväll för inte allt för länge sedan. Det var i vintras... Syrran var här och skulle hjälpa mig med lite saker efter inflytten. Hennes mellanson var "anställd" för att skruva ihop en nyinköpt byrå. Jag och syrran hittade min gamla dagbok... och vi skrattade så tårarna rann. Hennes son undrade om vi var fulla... men nej, vinet blev stående, vi var fullt upptagna med att läsa om mina tonårstankar. :D

Kram, Sofia

Hedgren sa...

Så härligt att läsa! Även om jag var 16 år 13 år tidigare så tror jag min dagbok från den tiden är ganska lik... En del är ganska tidlöst!

Magdalena sa...

Så kul!!! Jag garvar högt! Eller inte för högt så Adam vaknar... Jag hade en exakt likadan dagbok. Och även jag hade många spännande flörter i sporthallen.
Roligt att läsa!
kram

Anna sa...

hihi! va kul det är att läsa gamla dagböcker! Läser igenom mina med då o då! Riktigt kul faktiskt! Kram

Esters mamma sa...

Välkommen på kaffe!
Jag har precis kommit hem från en liten tripp till Luleå och känner mig stärkt i själen.
Hoppas att du har en bra helg.
Tack för styrkekramen den behövdes...

Flisan sa...

Åh, Magda vad kul att Du har hittat hit :) Får svara dig här då eftersom jag inte tror att du har ngn blogg?!
Ja, du... På många egna träningar har man spanat upp på läktaren + att man hängde på alla möjliga andra träningar för att spana... *S*

Krama lillgubben!

Esters mamma sa...

ska du ha kok kaffe eller...
på tornedalsvis så har jag alltid 7 sorter i frysen och massor med annat gott och passar inte det så kan du få middag oxå.
jag länkar till dig med

å du... jag önskar att frysen vore full men nåt kan jag alltid fixa :-))

Birgitta sa...

Det är så mycket värt att ha kvar sina minnen och tankar, och se vad man förändras och inte förändras, ens tankar och funderingar när man är ung. Det är nog så att man funderar över samma saker i alla tider vad det verkar. Kram och ha en bra lördag.

Lallis sa...

Det finns något litet och gulligt inne hos mig;)
Kram Lallis

Uppe på vinden sa...

Vilken härlig nostalgitripp! Fortsatt skön söndagskväll1 Kram!

Dubbelörnen sa...

Vilken härlig minnestripp... har inga dagböcker kvar, men minnet är fortfarande gott... *skrattar*

Kramr

annasv sa...

Åh, vad underbart! Du skrev:

"Det finaste som går på ett par fötter på denna jord. Nu vet alla det. Vilka alla? Ja, inte vet jag!?
"

Tänk om du då, när du skrev det, skulle veta att du 22 år senare skulle lägga ut det så att alla i hela världen kan läsa det! *s*

Kram,

Mindi sa...

Men åhhhh en sån där bok hade ju jag också.... nostalgiiiii!

Kram kram
M I N D I

signe sa...

Hihi, va spännande att läsa! Vi verkar va i ungefär samma ålder! :)