fredag, november 23, 2007

Fredag!

Känns helt ok att det är fredag och helgen ligger framför en. Inte för att det är astrist att jobba, men vi är nog inte många som säger: "Åh, nääää! Inte helg nu igen! Om jag bara kunde få jobba i stället för att vara ledig..."

Lättroad som jag är så rafsade jag fram kamerna i bilen på väg hem från jobbet och hystade upp den på ratten och knäppte ett par bilder. Mest för att få med snöyran på bild, men också för att jävlas lite med mina medtrafikanter. Vår bil kan lätt skrämma andra i trafiken, som tätt som oftast tror att det är privatsnuten som är ute och kör. Det måste man ju utnyttja. Så när blixtarna avfyrades där i min bil så fick framförvarande bil helt plötsligt inte så bråttom längre, utan bytte snabbt fil och körde mycket mer lagenligt. Skönt att få fritt fram i egen fil, tack så mycket sa jag och flinade elakt.Nöjd med mig själv och början på fredagskvällen, pumpade jag lite extra på gasen, höjde volymen på stereon och ylade med i vanlig ordning. Körde en doakörs-variant idag som jag brukar roa mig med. Jag låter den ordinarie sångaren/sångerskan sjunga solo första halvan på varje mening och så klämmer jag i och hjälper till i andra halvan. Låter för jävla bra enligt min egen mening. 12-åringen brukar mest försöka pressa sig ut genom bildörren i ett försök att komma undan den otroligt pinsamma mamman. Men dom skall härdas. Värre saker komma.

Jag avslutade färden hem från arbetet med ett högst oönskat magknip av mastodont-karaktär. "Dr Mugg" skulle blir diarrébrun i ansiktet av avundsjuka! Sista kilometern lät sången allt mer krystad fy fan vilken kul ordvits... typ och jag rotade vilt i fickan efter husnycklarna, samtidigt som jag tackade min lyckliga stjärna att inga grabbar med kompisar skulle finnas hemma.

Svängde vårdslöst in på infarten, kastade mig ur bilen med nyckeln i högsta beredskap, lyckades få upp dörren utan krångel (
fantastiskt, med tanke på lagen om allts jävlighet) och sen var jag tvungen att koncentrerat stanna upp med öppnad dörr, ståendes i en inte helt bekväm ställning tills ett akutknip mullrade bort och jag kunde ånyo röra mig, kasta mig in på dass och andas ut.
Om grannarna var påpassliga så har dom iaf fått se en lustiger fredagsdans vid vår ytterdörr. Det bjuder jag gärna på. Tror jag.

Nu återstår bara att åka en sväng på mataffären och sedan knåpa ihop nåt fredagsgott till middag, kränga fram fredagsmys och dra upp benen i soffan och kolla in "Idol". Jag hoppas fortfarande att Amanda får åka hem.
Jag önskar Er en sjukt bra fredagskväll!! Det är Ni värda :)
Kram!

6 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Hahaha!!!! Och jag vet varför!!!Det beror helt på i vilket "läge" du skriver, om du skriver i "skriv" el om du skriver i "Redigera HTML"...

Känner igen det där... med stereo o hög musik. Nu börjar sonen redan dra ner ljudet en halv kilometer innan vi kommer fram till skolan el bussen. Det är ju så piiinsamt när det mullrar i bilen o en galen mamma som ylar... enl honom... *skrattar dubbelvikt*

Äh de ska härdas tidigt o länge!!! Det har varit vår uppfostransfilosofi o den står vi fast vid! *gapskratt*

Härligt att få ses nästa vecka! Räknar ner dagarna *fniss*

Kramar till er alla.... men bara så du vet... fast jag gillar Amanda ;)

Hallongränd 4 sa...

Jag sitter också å sjunger i bilen, sk*thögt. V som är 12 år skriker nåt om att jag är "skämmig". JAG??? Som är en modern och schysst morsa. Folk utanför kan höra mig, säger hon.

Berättade för Sug-Britt om Slang-Tore och hon verkade vara intresserad. Dom kanske skulle gilla varandra?

Hursomhelst så ska du prova Proviva från mejerikylen i livsmedelsaffären om magknipet håller i sig. Det brukar lugna.
Dessutom är det Andreas som ska åka hem ikväll.
Hare bra! å kram från Annette

Dubbelörnen sa...

Det jag menar är att du ska växla till det andra läget (det läget som du inte skrivit i) o sedan göra radmatningarna o så blir allt så fint igen!!!

Nostalgi och romantik sa...

Ha,ha,ha,ha,ha det här var rolig läsning!
Jag brukar också sjunga i bilen, man är nog allra bäst när man sjunger där...Hemma blir det när jag är ensam hemma, då kan jag ta ton!!!
Kram
Marie

annasv sa...

Vad rolig du är!!! Tack för härligt lördags-skratt! =)

Manschettproletären sa...

Ge fan i läkerolen har jag ju sagt ;)!!!!! Så slipper man en massa skitproblem (ordvitsarnas drottningar...). Take it from one how´s been there, done that! (Nu bytte jag till utrikiska som du kanske noterade. Detta för att verka lite extra frän...)

Hmmm...tänk om man skulle ta och sätta sig och blixtra i bilen lite? Mycket intressant tanke, må jag säga! Väldig sjuk, väldigt märklig, väldigt elak och allmänt skumt - men vääääldans roligt.....Erkänn att du bara ville leka "Benny, the cop" och inte alls fota nåt snöfall ;)!