tisdag, december 11, 2007

Önskelistor

8-åringen har ju sedan ett tag tillbaka sin önskelista ganska välfylld. Snabbt räknat så har han där plitat ner.... 18 grejer. Två har han i efterhand strukit över. Han kom på att han redan har dessa saker *S*

Å så käraste 12-åringen då... Han har också börjat skriva sin önskelista. Beklagade sig först att det är "så himla svårt nu när man inte vill ha leksaker längre". Alltså... 8-åringen - 18 grejer på listan. 12-åringen- en..! Än så länge. Måste elda på honom lite (alltså, inte bokstavligen fjutta på honom) så att han tänker till lite å plitar ner nåt skojsigt. För i min hjärna står det precis lika still. Men jag tycker som så, att han är ju ett antal år yngre än sin kära moder, så lite kan man välan begära av honom ;)

I år ska jag skriva önskelista. Det var väl i runda slängar en tio-tolv år sedan man sist skrev en sådan. När jag var runt femton höstar eller nåt. Vad jag ska önska mig? Det får vi se. Det är ju så himla svårt nu när man inte vill ha leksaker längre.

Kram!

20 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Nä men hur svårt ska det vara att skriva en önskelista??! Jag skriver en varje år. Sonen har alltid köpt för egna pengar något till både mamma o pappa. Han gick själv ner till Solna C redan när han var 8år o berättade i varje butik att han var där för att köpa något till sin mamma *skrattar*. Jag lovar att mina bästa julklappar kom fr honom!!

Snälla skriv igen, längtar efter comments fr dig...

Kramar

Under en vind sa...

Önska kostar ingenting....*ler*....Våra barn 5 och 7 år har också svårt att önska sig något (redan....), ofta blir det något som de redan har eller nåt liknande på önskelistan....Men konstuigt nog blir det massor av paket både till jular och födelsedagar....Må gott, kram!

Lotta sa...

Mina två söner, 13 och 16 år gamla, önskar sig bara pengar. Hur tråkigt är inte det att ge bort!!
Lilltjejen är ju bara 5½, så henne är det superlätt att handla till. Bara det glittrar och är rosa eller lila så är hon lycklig.

Lycka till med din önskelista!
kram
Lotta

Min Skattkammare sa...

Oj oj....borde inte detta ge oss en ordentlig tankeställare?!
(om vi ska vara lite allvarliga)
Vi har så mycket saker att vi inte ens orkar önska oss något.......redan vid tolv års ålder!!
Det skulle väl vara tid då man önskar sig.......de där mellanrummen då man inte gör nåt särskilt och bara får njuta av gemenskap och goda vänner!
Har varit i snickarboa, och nu håller jag på med annonsblad som Ugglis och jag ska dela ut i morgonbitti. Kl 8 ska jag vara hos henne, sen ska jag prova på mitt gamla hederliga yrke igen!! hi hi
Nu ska vi suga ut allt ur alla konsumenter!!! he he he Till sista droppen........
Hoppas din dag också varit bra!
Kramis

Flisan sa...

Skattkammarfrun: Ja, visst är det lite hemskt att som 12-åring knappt ha något att skriva ner på önskelistan... Det får mig som förälder att tänka till lite...

Kram
Flisan.

faster atta sa...

Vår 2 åring önskar sej allt! var i mataffären i veckan och hon pekade på ketchupflaskan och sa att hon skulle få en sån av tomten.... tihi.. Men jag tror att tomten redan inhandlat åt henn!

kram

Lallis sa...

ja, det är bra länge sedan man skrev en önskelista nu:)
Men det är bra. Annars säger man (jag) alltid att: nä.. jag vet inte..*ler*
Ha en fin dag.
Kram Lallis

Pernilla sa...

Önskelistor...nja..det är inte lätt.
Små killarna vill bara ha cars bilar å traktorer.Lill tjejen vill bara ha rosa,glitter, å hela leksaksaffären.Mina stora...ojoj..inte lätt.Pojken är 10..önskade sig bara en bärbar dator.Den stora tösen 12 år vill bara ha bh ar, trosor, kläder ,smink...hihi.
Det är inte klokt vad man handlar till jul.sen så är det bara några månader till presenter....
Jag brukar få ett Efva attling smycke av min älskling.I år vill jag ha en burk vit målarfärg...hihi

Kram Pernilla

AnnaSv sa...

Mina barn har inte lyckats åstadkomma några önskelistor... och inte jag heller för den delen. Fast vi tar det lilla lugna med klappar i år eftersom vi slår på stort med sommarsemesterresan i stället.

Kram å lycka till!
AnnaSv

Nicolinas boning sa...

Vill du inte ha leksaker?!
Det finns ju "vuxenlaksaker" att önska sig;-)

Oops...inte "såna" menar jag naturligtvis...fniss...!!!

Min 19-åring har inte haft några speciella önskemål på flera år nu,så det blir mest kläder och sådant till honom,men han blir så glad och tacksam för det.

Kramar/Birgitta

Nicolinas boning sa...

Vill du inte ha leksaker?!
Det finns ju "vuxenlaksaker" att önska sig;-)

Oops...inte "såna" menar jag naturligtvis...fniss...!!!

Min 19-åring har inte haft några speciella önskemål på flera år nu,så det blir mest kläder och sådant till honom,men han blir så glad och tacksam för det.

Kramar/Birgitta

Min Skattkammare sa...

"Sent ska syndaren vakna"......hi hi.
Du ser....det finns nåt som du önskar!!
Gå in på missdees hemsida (jag har länk) så tittar du på återförsäljare. Där finns en hel hög i Stockholms området som säljer dem!
Lycka till!
Kraaamis

Nygammalt sa...

Det finns leksaker för alla åldrar, man blir aldrig för gammal för det! ;) Kommer ihåg när man själv var liten och ville ha hela leksakskatalogen.... idag är jag så sen med att tala om vad jag önskar mig, brukar komma på det dagen innan och då brukar det ju vara försent *ler*
Kram.

Manschettproletären sa...

Här har 8-åringen en ganska så moderat(men dyr) önskelista, bestående av hockeyskydd och nån mostertruck typ. 11-åringen sa för en tid sedan att "jag har ju faktiskt allting!", och önskar sig inget speciellt. Möjligtvis en ny mobil för att slippa brorsans avlagda. 16-åringen har inte haft önskelistor på år och dag , och brukar mest vilja ha kläder och pengar. En del av mig känner att "jäkla bortskämda ungar som inte ens kan önska" och en annan del av mig blir glad och nöjd över att barnen känner att de har det de behöver. Mina barn är långt ifrån prylgalna, och har inget större behov av nya mobilmodeller, kapitalvaror, spel osv. Mina föräldrar uppfostrade oss lite enligt principen att man inte ska ge barn vad de önskar sig för då blir de bortskämda, utan man ska härdas, och det var knappast ett kul synsätt, kan jag lova. Att nästan få det där man önskar, ni vet. Önska sig Levis jeans och få jeans men "fel" märke. Jag är allergisk mot sådant! Tror det är dels därför jag sällan (aldrig) önskar mig något för egen del, och mest tycker att presenter är jobbigt, samt dels för att jag köper ju själv det jag vill ha och behöver inget mer (vad gäller gåvor).

Hemma i Ugglebo sa...

Ha ha...det är väl inte svårt för en 27-åring att skriva önskelista??
Det måste ju finnas massor du önskar dig!!
Men det är sannerligen inte enkelt för en 12-åring!!
Min han önskar sig en dator!!!!!
Förutom det. Mörkblå jeans, Harrrypotterfilmen och kalsonger....
Har du hört!!!
Kalsonger......ja och idag kom han på en sak till....långkalsonger....
jösses vilken fantasi va??

Om han kommer på nåt bra kan du ju hojta till...så kanske jag får nåt bra tips!

Sov så got då hörru!!
Tänk på att när du fyller 30 får du inte skriva önskelistor mer!!
Kram

Esters mamma sa...

jag skriver önskelistor och tänker inte sluta med det, hur skulle jag annars få det jag vill ha.
jag har fått uppfostra mannen som tyckte det var jättelöjligt att få saker som man redan visste om.
kanske så din 12-åring resonerar? vår har en jättekort iår men jag har jobbat på honom oxå i flera år för att skriva nån ... han vill ha ett trumset! hos sin mamma skriver han ingen och jag frågade varför, då blir det ju inte spännande säger han...
han kommer inte att få ett trumset så i år blir han överraskad här oxå:-)
kom just på att för några år sen så fick han 9 paket med kläder... det pratar han fortfarande om och sa att den julen fick han bara tröjor. jag hade handlat på rea under hösten och slagit in alla i varsitt paket. nu är han lite allergisk mot mjuka paket. om hans minne hade varit rätt så hade han kommit på att han fick massor med hårda oxå... varför glömmer men?

Lallis sa...

Kommer in med en liten lusse-hälsning:)
Kram Lallis

En Doft Av Danmark sa...

Men jisses...jag kan skriva en önskelista som är hur lång som helst, men nöjer mig med att skriva ner sådär...ca... 15 saker ;o)

Kram
Dorthe

Nygammalt sa...

Hi hi, vi kanske måste ha delad vårdnad om älgen då ;)
Kram.

Dubbelörnen sa...

Jooo gulorna är nästan glara... *fniss*

Men jag skrattar här hemma dubbelvikt bara av tanken om du varit med... Jag tror även polisen ska vara tacksam över att duinte vara med !

Jag hade döööötttt *asg*

Kramar