fredag, augusti 17, 2007

Två dagars tokåkande

Så där ja, gott folk :) Då var Liseberg avklarat, iaf för år 2007! Det har varit två dagars intensivt åkande för de flesta av oss i vårt sällskap. Min äkta hälft tycker väl inte att det är riktigt hans starkaste sida och jag är helt böjd att hålla med! Men, någon ska ju inneha den prestigefyllda uppgiften "väskhållare". Dom var tre stycken som hade den uppgiften... Här susar vi ner i min absoluta favorit, Balder (visst ser ni mig där i den kraftigt blå regncapen?! *S*):Tre kaxiga killar på väg upp i Höjdskräcken ...

Lillebror är inte så himla kaxig vad gäller att åka en massa saker... Här susar han fram med kompisen i Fisketuren (far faktiskt fram i en ganska frisk fart):

Och här åker dom två en av fyrtioelva turer i Cirkusexpressen:


Men... Lilllemans absoluta favorit alla gånger var Flumeride! Jag tummar inte på sanningen om jag säger att han åkte den 73 gånger! Eller...Kanske lite överdrivet då, men han åkte den sjukt många gånger. Första dagen så gick han och jag non-stop runt i den cirka 15 gånger när kvällen kom. Då hade han redan hunnit med den lite då och då under dagen... Han är en pratglad och spexig grabb vår kära lillebror och jag tror att käften glappade oavbrutet på honom under varje åktur! "Jag lovar mamma, det här är det bästa jag någonsin åkt! Hur kan den vara så härlig? Jag ska åka den hela tiden! Jag älskar Flumeride! Alltså jag blir nästan inge' blöt! Visst är den bäst!? Hinner vi åka 10 gånger efter den här gången?" Och så vidare, och så vidare, och så vidare... :)

Själv var jag kaxig och åkte Flumeride utan regncapen de första gångerna... Det visade sig var ett j*vligt dumt beslut... Det slutade med att jag fick gå och köpa läckra "Sverige-Tre Kronor-stringisar" på en liten krimskrams-shop, knata in på en av toaletterna, kränga av mig mina helt igenom blöta jeans, kasta ut jeansen till kompisen utanför som snällt stod under handtorksblåsen i ett halvt sekel och torkade dom åt mig... Under tiden bytte jag trosor på toa och roade mig med att skicka sms... Behöver jag säga att jag inte gjorde om misstaget att sitta oskyddad i Flumeriden???!!! Även dårar kan lära av sina misstag!Storebror och hans kompisar åkte allt möjligt, checkade in hos oss när de behövde mer lottpengar och då och då för att åka med sina mammor :)Sista timmen på andra dagen så sprang jag och storebror i vild förtvivlan mellan alla godishjul för att försöka få med oss något bautastort hem! För alla pengar som gick åt till det så hade vi kunna köpa lika mycket godis som man kan vinna, men det var ju inte det som var grejen... Till slut kastade jag åt sonen en näve pengar och sa åt honom med desperation i rösten att han skulle springa tillbaka till kexchokladhjulet och vinna den där jättestora kartongen och sedan komma ut till bilen! Han, lika desperat som sin mor, sprang iväg och vi satte och förväntansfulla i bilen för att invänta honom och vår början på kexchoklad-frosseriet. Du kan väl förstå våra tunga hjärtan och långnäse-känslan för våra smaklökar när han återvände tomhänt...

6 kommentarer:

Lallis sa...

Vad kul att se bilderna:)
Jag har faktiskt inte varit på Liseberg sedan Balder kom=ett bra tag sedan kan jag avslöja. MEN helt klart måste vi dit snart.
Ni verkar ha haft det bra.
Kram Lallis

Lallis sa...

Ja... förutom att ni inte vann högsta vinsten på kexchoklad-hjulet då:P

Flisan sa...

Lallis, åk! Bara Balder är värt en tripp :)
Kram.

Dubbelörnen sa...

Jisses vilken tripp o då menar jag på alla tänkbara sätt *skrattar*.

Jag hade absolut passat som första o bäste väskpassare, fegis som jag är o får svindel bara av att titta på eländet!

KRamar

annasv sa...

Vilken härlig beskrivning av ett härligt Liseberg-besök. Tänk om jag hade fått följa med!!!

Kram,
AnnaSv

Flisan sa...

Dubbelörnis och AnnaSv, det hade varit superkul att få ha med Er som sällskap :)
Kram.