måndag, november 12, 2007

Hur går det med julklappsinköpen?

Alltså, jag är inte på något vis knasigare än jag tidigare har varit. Ja, menar eftersom jag frågar denna fråga. Anledningen till att jag gör det är den att en kollega till mig idag berättade att dom är klara med alla sina julklappar... *spärrar upp ögonen & tappar ner hakan*
Nog för att dom alltid brukar vara ute i väldigt god tid, men... Nu fick jag alltså lite ångest. Jag har ju knappt börjat ägna detta en tanke. Jo, tänkt har jag nog, men därifrån till att ta steget att börja inköpen. Nä, så långt har jag inte kommit. Fast jag är inte speciellt känd för att vara ute i så god tid med saker och ting. Välplanerad är jag, men en stor tidsoptimist *ler*.

Skriver Ni önskelista? Vem köper Ni julklappar åt? Bara familjen? Hela tjocka släkten? Till och med vänner och bekanta? Nu är jag gräsligt nyfiken, men sån är jag! *flin*

Vi har senaste åren bestämt att vi bara köper till våra egna barn & kusinerna som vi firar jul med... Bah, hur lätt har jag för att hålla mig till det då? Näää, det slutar alltid med att det är klappar till alla vuxna också :) Det är ju så kul att ge bort presenter! Speciellt om man kommer på en sån däringa pang-grej till någon :)

Så... Det är kanske dags att börja fundera liiiite i alla fall... Fast nu har snön regnat bort, så feelingen försvann med den... *sur*

Jag har i alla fall lite strategiskt lagt fram presentkortslappar från tidningar framför min man ;) Undrar om han fattar den fiiina hinten ? *S*

I kväll ska jag ta en rejäl bloggrunda och hälsa på alla som jag har försummat senaste veckan då jag har i princip legat begravd under jobb! Det ska bli kul att läsa alla nya, härliga inlägg!

Pst! Till den som tydligen undrar... Jag är INTE matte till Båtsman *blink*

39 kommentarer:

faster atta sa...

Ja, det finns massor att sy... Jag gillar speciellt den förra julboken "jul med tildas vänner" men boken som kom ut för någon månad sen är oxå härlig......

Lycka till med julklapparna!!

kram

En Doft Av Danmark sa...

Skrattar lite åt dina frågor...du låter aaaningen ångestfyllt. Vi köper bara till närmaste familjen. Många tycker att jag börjar julen tidigt...det får jag höra varje år, men en av anledningarna är just att jag ska ägna mig åt julklappsinköpen i december...i lugn och ro, så jag tycker inte att du är sent ute. Än hinner du ;o)
Kramar
Dorthe

Manschettproletären sa...

Här köps det bara julklappar till barnen!!! Och nån enstaka till mormor, morfar och farmor...och nån till farbror som alltd firar jul med oss, och så kanske någon enstaka till ett par goda vänner, och förstås kommer jag överraska maken med något...litet...Jodå, så vi handlar bara till barnen!

Brukar vara en mycket god organisatör som är klar i god tid men har inte riktigt haft tid, lust och ork iår. Vet vad jag ska köpa så behöver bara få det gjort s a s. Blir nog när novemberlönen kommit. I år blir det faktiskt lite färre (men dyra!) klappar. Blir ju så när barnen växer, känns ändå skönt att saker förändras beroende på var man är i livet.

Under en vind sa...

Jag är faktiskt NÄSTAN klar också...MEN det beror på att vi bara köper klappar till barnen och deras två kusiner! Föräldrarna får en kalender med bilder på barnen, utöver det köper alla vuxna en paket för 100:- var, dessa numreras och sedan drar vi lott så att alla får en var!! Fungerar så bra!
Sambon och jag har slutat också, brukar köpa nåt vi vill ha till hemmet istället.....
Må gott, kramar!
pst...ta det lugnt...det blir jul oavsett om man hinner allt eller inte....

Esters mamma sa...

jag älskar paket men tycker inte så där jättemycket om julen...
min familj köper inte klappar åt varandra om vi inte firar tillsammans men esterspappas familj köper till höger och vänster så det blir lite snedfördelat.
jag skriver alltid önskelista och säger med STORA bokstäver vad jag vill ha men har tex helt sagt bort presenter till ester förra året då jag inte tyckte att det var nån idé alls att köpa åt henne. i år ska jag skriva en önskelista så vi får det vi vill ha...
till esters bröder så brukar vi köpa lite dyrare klappar och då får dom inte så många istället men dom får paket på flera ställen så dom får nog så dom klarar sig oxå...
jag får lite ångest när jag tänker på julen
brukar vara ganska bra på att köpa presenter under året och sen gömmer jag dom på bra ställen och glömmer bort var så klapparna kommer fram till sommaren tex
är du nöjd??
stor kram från mig
hur gick matcherna i helgen?

Dubbelörnen sa...

Härligt att se dig back on track *ler*. Har saknat dig...

Här har julen alltid varit helt stress- o kravlös! Vi har alltid bara firat vi tre o julklappar köps bara till oss, så julklapparna brukar inte vara något större problem. Sonen har ännu inte visat någon önskelista, finns nog inte något större inköp på hans lista i år. Kära mannen o jag lägger hellre pengarna på huset i inredningen så det blir bara något litet symboliskt till varandra.

Fast vi är nog lite eljest vi... *skrattar*

Evasleva sa...

Vi har nog köpt drygt hälften redan. Vi ger julklappar till de vi firar jul med. Både stora och små. Och jag älskar julklappar, både att ge och att få :) Sen behöver de absolut inte vara dyra, bara med lite omtanke.

MiaMaria sa...

Passa på att starta nu så kan du njuta av tiden innan jul.....

Må så gott!
Miamaria

Hemma i Ugglebo sa...

Å håå...su du har varit i graven å vänt!!!
Hugaligen....

Nä du jag har inte heller börjat än...Tänker varje år att nästa år dååååå...ska jag minsann vara klar före första advent...Varje år springer Katarina omkring som ett skollat troll på Coop kvällen före och panikhandlar små onödiga saker bara för att det ska bli fler paket.
Hur knäppt är inte det på en skala.
Vi ger bara våra barn, varrandra (jag å mannen) och mor å far föräldrarna...det räcker...phu!

Ha en härlig tisdag!
Kram

netha sa...

Jo du, förr var jag färdig vid den här tiden, suck sen har jag ju 2 födelsedagsbarn den 15 och 16 dec.
Men i år har jag inte köpt en enda och jag blir alldeles förskräckt för det, suck. Det blir väl panikshopping på nätet snart. :-)
Vi byter bara inom familjen, sen ger jag mina barnbarn, men annars så försöker vi låta bli att frossa. I år skall bli ett år när vi skall minimera all hysterisk julklappsöppning, ätning osv.osv.
Sjä´lv skulle jag vilja till snötoppen och fira jul ensam i lugn och ro. :-)

Nostalgi och romantik sa...

Vi köper baaara åt barnen...men sen blir det ju något litet i alla fall till mor och far osv. och till svärmor och till gammelfarmor osv...ja så det blir några stycken i alla fall. Men jag har inte börjat köpa något ännu...
Kram
marie

Birgitta sa...

Ja du, jag har nog inte kommit igång riktigt än, håller visserligen på och pysslar, men inte tänkt så mycket längre. Vi köper bara till familjen, det är alltid så mycket som de vuxna barnen behöver, kan inte förstå det, hmm. Annars har vi det ganska måttligt, myser väl mest framåt jul med att göra det som är kul av julförberedelserna. Städning är inte nåt prio 1 hos mej. Kram och ha en bra vecka.

Handplockat sa...

mums
jag gillar ditt sätt att skriva =)

mkt fint du visar

tack för kiken hos mej

ha det bäst

Min Skattkammare sa...

Åhh, jag har inte såna problem, hi hi!
Vi har liksom skippat julklappar. Har min brorsdotter som jag köper julklappar till. Plättlätt!
Stackars dig som inte får in snyggingarna i drömmens värld, men vem får det?!
Näe, en tjejkväll är det enda......
Vad blir det då för film?! Har du sett "Åter till Cold Mountain" ?
Snyft.....snörvel.....
Försök.......en gång till bara!! Fniss....
Kramis

Dubbelörnen sa...

Gomorron kompis! Oh så roligt det hade varit med lite gäster imorgon.. men utveklingssamtal för en "nästantonåring" är ju väldigt viktigt ;).

Verkar ha varit snökaos mot Stockholmskusten o Nynäs... 12tim i bil!! Här kom inte en enda flinga igår...

Ha en bra dag kompis
Bamsekramar

Ljuva ro sa...

Julklappar.... inte köpt en enda än... men ska till Ullred på lör oc hoppas hitta en massa till sonen och hans kusiner! Vi vuxna har julklappsbyte utifrån ett tema eller så, enkelt och roligt! givetvis köper min man och jag julklappar till varandra! Men ta det lugnt, det är ju trots allt några veckor kvar!

annasv sa...

julklappar ja... vi köper till barnen, varandra och så de vi firar med. dvs min bror m familj och mamma.

Jag är långt ifrån klar. man kan knappt säga att jag har börjat. =)

Sofia sa...

Nädu, jag har inte ens börjat fundera på julklappar! Jag köper till syrrans barn, syrran och till mamma köper jag och syrran gemensamt. Jag lägger inte ut så mkt på julklappar, har inte råd med det.

Jag har i alla fall påbörjat görandet av egna julkort, vilket är skoj! :)

Och du, den där gräsliga nyckeln i föregående inlägg. Du vet att de ger en enorm klåda va? Det finns bara en enda såndär nyckel som är klådefri, och den går i rött, svart och gult... och så står det BRYNÄÄÄÄÄÄÄS på den! *fniss*

vildängel sa...

Klar är jag verkligen inte - men jag har börjat med dem iaf. :D

Manschettproletären sa...

Alltså, så här lång tid tar det inte att klura ut vad, när och hur du ska köpa julklappar!

Hoppas att allt är väl!

Hemma i Ugglebo sa...

Gonatt din gamla drake!!
Hooo hoo

Hemma i Ugglebo sa...

Gonatt din gamla drake!!
Hooo hoo

elin1976 sa...

Jeg har begynt både innkjøp av gaver og begynt å lage gaver så man kan vel si jeg er sånn i rute. Jeg stresser ikke.....enda. Dette året skal jeg være ferdig med alle gavene til midten av desember for det er så stress å springe rundt på slutten for å rekke å bli ferdig.
Ha en fin torsdag. Klem fra Elin:O)

På landet, mot skogen sa...

Mysig blogg du har!
Vad det gäller julklapparna så är jag på gång, men väldigt långt ifrån klar. Vi köper till barnen, barnens kusiner, min bror och hans tjej, till varandra, till våra närmsta vänners barn och så något litet till barnens mor- och farföräldrar, samt gammelmormor & gammelmorfar. Låter ju massor, men vi köper bara småklappar till alla utom våra egna barn. Bra tycker jag, för det är kul att ge julklappar, men det ska inte ta knäcken på psyket, eller plånboken :)

SKATAN sa...

Men vad du kör med mig människa;-) Jag sitter och gör mitt andra arbetspass nu och till evigheters evigheter...jag har inte hunnit sprätta locket ens en gång...Om jag säger att jag blir färdig till helgen - låter det ok ;-)

Julklappsinköp...suck...ja du, jag har köpt en 1/3 juklapp. Jag läs stå där sista veckan och förbanna mig själv för att jag inte gjorde det förr...

Nej, nu skall jag sluta purka och jobba i stället så att jag får åka hem någon gång!

Sköt om dig. Kram!

Hallongränd 4 sa...

Vete sjutton om jag inte skulle kunna få ner en papperskorg i ett kuvert och skicka till Luleå om jag bara gav mig den på det? Hahaha! Jag kan vara riktigt envis emellanåt.
Hursomhelst så är de små, platta papperskorgarna min enda, hittills, inköpta julklapp. Å jag har inte en susning hur jag ska göra med inköpen i år. Vilka ska ha? Hur mycket får det kosta? Vet inte ens vart vi är i jul. Dottern ska naturligtvis ha nåt och nåt litet till Sambon kanske. Men sen vet jag faktiskt inte. Det får ge sig vartefter. Så är läget på Hallongränd 4 just nu, alltså ingen kontroll alls.
Kram från Annette

Min Skattkammare sa...

......kom snart innan "hagalenanfallet" har gått över.......Fniss fniss!
Vad du säger mycket snällt.......
Tusen gånger TACK!!
Stor kram Kicki

Lotta sa...

Vi har det jättebra, vi handlar bara till våra tre barn, nästan i alla fall. Till mormor, morfar och farmor måste man ju handla nått litet, men annars är det bara till barnen. Och de två stora pojkarna önskar sig mest pengar, så satsningen i år blir på lilltjejen, som ju bara är 5½ och önskar sig ALLT!!!

Kram
Lotta

Hemma i Ugglebo sa...

Jag skämtar inte aprillo...
Min 12-åring är aldrig sur....kanske får han inte en chans för att lillasyster är desto besvärligare.
Ja på henne kan han ju va det men inte på sin lilla mamma.
I morse tex....står han och hoppar å vill inte komma för sent till skolan....tror du han blev sur på sin lilla mamma som aldrig blir klar....Nähä....han bara sa med ett garv.....kan du sjutsa mig nu!!!!
Där stog jag med tandborsten i mun iförd endast trosor......

Ha en härlig fredag!
hörde att nim kommer lö 24/11....
stämmer det eller är det örnis som flaxar ensam???
Kram

Nicolinas boning sa...

Det blir bara till familjen och mor med sambo. Bara och bara förresten...jag älskar att ge bort julklappar så man kan säga att det kan gå till överdrift på slutet innan själva dopparedagen;-)
Ha en trevlig helg med en del inköpsfunderande /Birgitta

Esters mamma sa...

nu har jag gjort *julklappsstorfynden* på lidl utav alla ställen
ett sudokospel till storelillebror
*bakplåtspapper* i silikon (hmm undrar om du fattar det där?) till farmor
i somras så köpte jag ett fotbollsspel till storestorebror men som sagt var... det vet jag inte var jag har gömt
hoppas att ni får en underbar helg
kram

Esters mamma sa...

hallå, kolla genast din mail innan du börjar med middagen

Esters mamma sa...

du har inte tid att döööööö nu, ställ dig vid spisen igen!
den var riktigt bra, ska spara i avdelningen för flisan grejer på hjärnkontoret

Dubbelörnen sa...

Vad har ni för fnisserier ihopa??!! *spetsar öronen*. Lantisen måste också få ha kul... *butter*

Har lite flisanabstinens som borde snart åtgärdas... ;)

Kramar o ha en kul kväll med Idol eller?!

faster atta sa...

ja, så kan det gå... Den "gamla" brevlådan var ny den med.... Målade och monerade upp den för ca 4 månader sen.... Ha en underbar helg!

kram

Dubbelörnen sa...

Men vad är det ni fnissar åt esters mamma o du... En lantis vill ju också ha kul.. *butter*

Nu ska jag ner till goa mannen ;) o lite vin o sedan blir det väl Idol o slutligen Manschettproletärens tävlan om vem somnar först i soffan *skrattar*

Vill bara meddela att jag faktiskt har Flisanabstinens o det hjälper inte längre att trycka på min Flisanknapp *asg*

Kramis o ha en skön kväll med lite karra ;)

Dubbelörnen sa...

psst har mailat dig...

Dubbelörnen sa...

Nä men vad hände här då??!! Skrev första kommentaren o fick besked om att något gått fel o inget blev verställt. Skriver en ny o upptäcker ditt svar hos mig. Tänker jäsiken vad hon var taggad den brüden ikväll o kikar tillbaka o ser att visst finns min första kommentar kvar... Jag är inte knäpp... jag looovar, jag svär, jag verkligen är inte det... Fråga Superhallonet hon böra veta, hon sitter på rätta stället *asg*

Kramar igen då

Dubbelörnen sa...

Ja men jag är ju här!!! Men inte syns du på MSN... har du läst mitt mail?! *fnitter*